Studiopäeväkirja 26.10.2014

Se olis sitten tarkotus viettee viimenen päevä Harmoossa Talossa rumpujen äänitysten osalta. Vähän haekee oli mielj’ kun ukko mökkiin astu. Keli oli totuttuun tappaan harmoo ja satteinen. Ei muuten oo päevä paistanu kertaakaan, kun oon rumpuja käyny iänittämässä. Synkkee ja satteista on aena ollu. No perkele sehän passoo meikeläiselle. Piäsöö paremmin tunnelmaan, kun sattuu tämä tulevan levyn aihepiirikin olemaan aeka synkän puoleinen!

No eipä muuta kun kamat käyntiin ja ukko pönttöjen taakse pönöttämmään. Sama tuttu soundihan nuista kannuista näyttäs vielä kuuluvan. Pikkusen virvelin virettä ensin matalammaksi, koska nyt on tarkotus soetella vähän jonniin sortin marssirummutusta. Eli sotaisaa päristelyä virvelillä. Hain Puijon Perkeleeltä virvelin, laitoin uistimen kiinni ja aloin päristelemään….täh?

No leikki sikseen ja hommiin. Ekana piti purkittaa levyn piättävä spektaakkeli Arvet. Olin suunnitellu loppuun tulevan kompin päissäni edellisenä iltana, joten hommahan oli niinku puoliks tehty. Ja eikun tuumasta toimeen ja REC-nappi punaseksi! Ei jumalaata…sehän män ekalla purkkiin! Piti ihan ihteesä nipistää että onko tämä totta! Ja tottahan se oli! Hyvä otto purkissa eikä virheitä löyvä vaekka kuinka yrittäs ehtiä! No saatana….tämän alako hyvin! Tähän piti vielä soitella lisäraitoja mm. haitsua, helistintä, peltien suhinaa ja tomien iskuja. Puijon Perkele tuli vielä kuuntelemmaan ja tuumattiin, että riittää tältä erää. Ei sotketa liikaa keittoo tässä vaiheessa, vuan lisätään vielä rummuilla mausteita myöhemmin jos tarve vuatii.

Sitten olikin vuorossa viimeset viralliset päristelyt rumpujen osalta! Levyn alottava Kalamanlahen marssi oli vuorossa. Tuohon piti vähän päristellä ja soitella pientä sälää. Perusjytke tuossa viisussa onkin rumpujen osalta tehty softarummuilla. Siellä on kaekenlaista konserttirumpua ja muuta paskaa jo valmiina koneella. Tuossapa ei montaa minuuttia menny ja homma alako olla siinä! Tyytyväenen sai olla ommaan suoritukseen kyllä. Vielä pikanen puhelu Woemalle ja tilannepäivitys. Alako Talluskylässä sormet jo syyhyämmään kun sanoin, että nyt voi ukko alakaa kaivamaan bassot ja vehkeet mullan alta esille. Lähiaikoina alakaa sitten bassojen louhiminen. Pistin mökin kiinni ja astuin pihalle. Vettä sato vieläkin kun Esterin kuuluisasta perseestä, ja sattaa varmaan niin kauan kun levyä äänitettään!

-Musta Savo-

Julkaistu kohteessa Sotapäeväkirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*